GALLERY

KIMBER GALLERY IN DE MAAK

Momenteel wordt hard gewerkt aan de realisatie van Kimber Gallery. Op het erf van de historische boerderij De Dolleman, nabij het Achterhoekse dorp Baak, opent binnenkort een eigentijdse kunstgalerij.

De creaties van Kimber krijgen een plek in een voormalige olierosmolen. Een met laag riet bekapt toekomstig monument, waarin eind 19e eeuw lijnzaad tot olie werd vermalen. De ronde molenstenen werden aangedreven door een paard (ros). De laatste decennia heeft het historische bouwwerk dienst gedaan als veestal. Sinds het vertrek van de boer in 2004 zijn het in- en exterieur tot nu toe onveranderd gebleven. 

Inmiddels is begonnen met de renovatie van de imposante ruimte en verschijnen langzaam de contouren van een unieke etalage voor het werk van Kimber. Medio maart 2020 hopen we u te mogen verwelkomen bij de feestelijke opening.  

THE MAKING OF...

Voor iedereen die niet kan wachten tot de opening hebben we vast wat foto's van de voortgang van de verbouwing geselecteerd. 

LOCATIE

Kimber Gallery is gevestigd in een historische olierosmolen die staat op het anderhalf hectare omvattende erf van boerderij De Dolleman in het dorp Baak (gemeente Bronckhorst, Gelderland). Klik op de afbeelding voor de route.

Openingstijden
Iedere vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur of op afspraak.